Una pàgina més

One more site

Avui:

 

I més

@CanalRepublica


Ajuda a nenes i dones de Nepal
Donacions a través de GoFundMe
Donacions a través de MiGranoDeArena
Dona a be artsy a través de Teaming

Titular notícies

I: Ceràmica Oriental Antiga: recreació. Comencem pel darrer item, pel moment: Nota de premsa (2007) del Centre Artesania Catalunya, de la Generalitat de Catalunya

Dilluns 8 Setembre 2008


A aquesta primera pàgina, segueix en pàgines posteriors l'exposició, ara digital,
“Ceràmica oriental antiga: recreació”


Generalitat de Catalunya, Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Oficina de premsa
:

La directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugura les Mostres “Lluís Bru. Fragments d’un creador” i “Ceràmica oriental antiga: recreació”

1)__La mostra “Lluís Bru. Fragments d’un creador” vol divulgar el paper del mosaic aplicat a l’arquitectura dins del marc del Modernisme Català. Des de l’obra de Lluís Brú i Salelles: dibuixant, pintor i mosaista del modernisme català (Ondara 1868 - Barcelona,1952).
2)__L'exposició “Ceràmica oriental antiga: recreació” mostra interpretacions de ceràmica oriental, xinesa, japonesa i coreana del neolític al segle XV.


Segueix clicant en la primera línia...

Dimarts, 24 de juny de 2007.— La directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, acompanyada del regidor de cultura de l’Ajuntament d’Esplugues del Llobregat, Eduard Sanz, de d’historiador i crític d’art, Daniel Giralt-Miracle i de la catedràtica d’Història d’art de la Universitat de Barcelona, Mireia Freixam, inaugurarà avui la Mostra de “Lluís Bru. Fragments d’un creador”, que acollirà Artesania Catalunya fins al 16 de setembre.

Igualment, demà a les 19h, Gemma Amat inaugurarà l’exposició “Ceràmica oriental antiga: recreació”, que acollirà Artesania Catalunya fins el 16 de setembre'07, acompanyada de Fefa Viejo, Maqui Gallego i Josep Marín, creadors de les peces exposades.

L’exposició “Ceràmica oriental antiga: recreació” és una mostra de reproduccions de peces de ceràmica orientals. La idea de recrear peces orientals antigues neix fa deu anys en descobrir un llibre editat a mitjans del segle XX, en l'arxiu de Jaume Marín, pare de Josep V. Marín i també ceramista, en el qual es mostra ceràmica oriental, xinesa, japonesa i coreana, tot i que les fronteres no corresponen a les actuals, ja que la ceràmica mostrada va del neolític (2 a 3 mil anys ac. fins el segle XV).

I que sorprèn als autors perquè no respon al estereotip de, per exemple, la ceràmica xinesa posterior, especialment decorativista, d’aquí una de les frases que són un "leif motive" de l’exposició: Per quina raó ens ha transcendit de la ceràmica oriental el virtuosisme tècnic decorativista, i no el primitivisme, l’espontaneïtat i la seva universabilitat? que hi ha en l’art de creació? què de copia? què d’interpretació?.


Abans de l’acte inaugural, a les 18,00h, va tenir lloc la conferència “El procés de descobrir i recrear una ceràmica xinesa diferent”, a càrrec de part dels autors. El 31 de juliol a les 18,30h, la conferència “Plasticitat atemporal en la ceràmica: emulatio i continuïtat”, a càrrec de Cristina Gallego, llicenciada en història de l’art i col·laboradora de la UOC.

Últimes Notícies