Una pàgina més

One more site

Avui:

 

I més

@CanalRepublica


Ajuda a nenes i dones de Nepal
Donacions a través de GoFundMe
Donacions a través de MiGranoDeArena
Dona a be artsy a través de Teaming

Titular notícies

Recuperant A repèl, de J.-K. Huysmans

Diumenge 5 Març 2017


«Després d’escriure aquest llibre, al seu autor, sols li resta escollir entre tirar-se un tret o llançar-se als peus de la creu» (Barbey d'Aurevilly). Llibre clau de l’assignatura Història de l’Art Contemporani, que va impartir Antoni Marí a la UAB.


(...) Posseïa, doncs, una meravellosa col·lecció de plantes dels tròpics, obrades pels dits de veritables artistes, seguint la natura pas a pas, creant-la de nou, prenent la flor des de la naixença, menant-la a la maduresa, simulant-la fins al declivi; arribant a notar els matisos més infinits, els trets més fugitius del seu desvetllament o del seu repòs; observant-ne la vestimenta dels pètals, arromangats pel vent o rebregats perla pluja; llançant, sobre les seves corol·les matinals, gotes de rosada de goma, afaiçonant-les, en plena floració, quan les branques es vinclen sota el pes de la saba, o esprimatxant-ne la tija seca, la cúpula endurida, quan els calzes es despullen i quan les fulles cauen. (...)

(Edhasa, 1989, traducció de Miquel Martí i Pol)

Últimes Notícies