Una pàgina més

One more site

Avui:

 

I més

@CanalRepublica


Ajuda a nenes i dones de Nepal
Donacions a través de GoFundMe
Donacions a través de MiGranoDeArena
Dona a be artsy a través de Teaming

Titular notícies
Agost 2018. «Posicionamiento de Amnistía Internacional (es el mismo el de España y el internacional) que hemos hecho público en diferentes momentos. Toda la información que sale por parte de la Sección española en relación con éste y otros temas, está marcada por el movimiento internacional. Amnistía Internacional tiene el mismo posicionamiento sobre los diferentes temas que trabaja en todas las partes del mundo. Amnistía Internacional sólo se pronuncia sobre los aspectos que irás viendo más abajo».

Maltractament policial, càrrecs judicials excessius, i el posicionament més coherent: «A una semana de la convocatoria del 1-O, Amnistía Internacional recuerda a las autoridades estatales y catalanas que tienen la obligación de respetar y proteger los derechos a la libertad de expresión, reunión y manifestación de todas las personas, tanto dentro como fuera de Cataluña» (les negretes són d’AI).

Posicionaments lleugers, prudents, cosmètics. Val, sí, l’Estat ha de protegir els drets que defensa Amnistia Internacional, és clar, i tant! No ho fa. Però no hi ha, des del punt de vista d’AI, res que faci pensar que hi ha presos de consciència, presos polítics, i exiliats polítics, a Espanya, i flagrant violació de drets (això últim ho reconeix AI implícitament, les negretes són meves). En tot cas gràcies a Amnistia Internacional per enviar-me els enllaços.

«El informe de mayo, fruto de investigación sobre los casos de malos tratos denunciados, que se realizó junto con el Secretariado Internacional, se distribuyó al resto de las secciones, pero se trabajó específicamente en España y a nivel europeo. Algunos de nuestros informes sólo se trabajan por zonas de influencia, según el criterio del Secretariado Internacional. Muchas de las investigaciones que realizamos sobre diversos aspectos de España no salen del ámbito estatal, como te comento, por criterio del SI. Igual pasa con informes que se hacen sobre México, o cualquier otro país, que se decide trabajarlo sólo en este ámbito”.

Informe sobre malos tratos policiales en manifestaciones (10/05/2018)

Actualización de la situación de Cataluña (10/05/2018)

Prisión provisional Jordis (06/02/2018), EN, ES

Novedades sobre Cataluña (17/11/2017)

Prisión provisional Jordis (3/11/2017)

Sedición Jordis (18/10/2017)

Uso excesivo de la fuerza (2/10/2017), ES, EN 1, EN 2

Libertad expresión, reunión, manifestación (23/09/2017)


[Publicat a xarxanet] El doble ascensionista a l'Everest Sergi Mingote intentarà aconseguir un rècord Guinness d'alpinisme en un repte solidari que implica les entitats APINDEP, RODAMUNT, be artsy, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.

El passat dimarts 12 de juny a les 14.30 hores va tenir lloc la sortida de l'expedició des de la T1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona formada per en Pep Vega, en Lluís Cortadellas i el cap d'expedició del projecte esportiu inclusiu i solidari ‘3x8000’, Sergi Mingote.

Tots tres intentaran batre el rècord Guiness ‘3x2x8000 Solidary Project’, que consisteix en afrontar dos cims de 8000 metres. Finalment, Sergi Mingote intentarà pujar 6 cims de més de 8.000 metres d'alçada en només un any.  

Mingote intentarà assolir els tres vuit mils més alts del món, sense fer ús d’oxigen embotellat i en només un any. Si ho aconsegueix haurà superat el rècord fixat per l'italià Silvio Mondinelli, que va pujar l'Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kangchenjunga (8.586 m) en 3 anys i 64 dies.

El nou repte de Mingote té una finalitat solidària i servirà també per donar a conèixer la tasca que desenvolupen entitats com APINDEP, RODAMUNT, be artsy i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams.

El repte es va presentar el passat 22 de maig de 2018, coincidint amb el 15è aniversari de la primera emissió mundial en directe des del cim de l'Everest (des de la cara sud), a càrrec de l'expedició Everest 50 de TV3, també encapçalada per Sergi Mingote.

En paraules de Sergi Mingote, "amb aquest intent de rècord Guinness, més enllà del repte esportiu, tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i aprofitar per donar a conèixer a entitats catalanes que ens ho demostren cada dia amb el que fan".
Foto, Clara Go
Així, RODAMUNT i APINDEP seran les associacions inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2; be artsy, associació que lluita per promoure els drets menstruals i la igualtat de les dones nepaleses, ho serà de l'ascens al Kangchenjunga nepalès; per la seva banda, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams protagonitzarà el tercer dels reptes, el del cim de l’Everest.

Des de la cooperativa de consum APINDEP s’ofereixen serveis a les persones amb discapacitat i a les seves famílies de primer i segon grau. APINDEP organitza activitats lúdiques, ofereix teràpies per a persones amb mobilitat reduïda i també disposa d’un Centre Ocupacional.

Al seu torn, RODAMUNT és una associació sense ànim de lucre que promou i organitza activitats de senderisme amb cadires Joëlette perquè les persones amb mobilitat reduïda també puguin conèixer i gaudir de les muntanyes i espais naturals de Catalunya.

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) ha participat activament de ‘3x2x8000 Solidary Project’ amb diversos estudis mèdics sobre alçada i rendiment, i també col·laboren del repte solidari altres partners com Øn Coach&Communication, que farà el seguiment del projecte pel que fa a la comunicació.

(Kristy Davies, publicat a xarxanet.org amb un altre format, fotografies Clara Go, be artsy). Per gran part de la població global de noies i dones, la menstruació és un període de estrès i vergonya. Algunes d'elles no només tenen accés limitat al coneixement de recursos de higiene menstrual, i espais segurs i privats per disposar d'aquests, sinó que també es consideren elles mateixes i la pròpia menstruació, brutes i motiu de vergonya.

Per combatre aquestes realitats i sensibilitzar sobre el repte de la gestió de la higiene menstrual (MHM), el 28 de maig marca el quart Dia internacional de la Higiene Menstrual. Aquest dia va ser establert per una plataforma de  persones, organitzacions, mitjans i empreses del sector per unir-se i trencar el silenci sobre els aspectes de MHM als que fan front dones i noies de tot el món.

Per moltes noies, aquesta cultura de la vergonya combinada amb una falta d'accés i coneixement de recursos que poden millorar la MHM comporta baixa autoestima i absentisme escolar. Assegurar l'assistència a l'escola i els processos d'aprenentatge és crític per l'apoderament de dones dins dels objectius de desenvolupament sostenible. Anant a escola i poder tenir un compromís en el procés de formació és com les nenes poden assolir tot el seu potencial.

A pobles de l'oest remot de Nepal, on la pràctica del chhaupadi encara preval, la MHM i l'apoderament de dones i noies són un punt clau. El chhaupadi és una pràctica religiosa-social d'origen hindú amb importants components autòctons per la qual dones i noies són considerades impures durant la seva menstruació i subjectes de prohibicions que les priven de solucions a necessitats bàsiques.

Aquestes prohibicions inclouen tocar aliments que han de consumir altri, portar aigua, assistir a l'escola, i entrar a la casa familiar, pel que han de dormir en estables o cabanes. Aquesta pràctica les exposa a violacions, a serps i altres animals, i a inhalació de fum del foc per escalfar-se. Les restriccions per anar a escola danyen la seva educació. Recursos pobres en MHM i poc coneixement en educació menstrual comporten baixos resultats a l'escola, i per tant en l'àmbit laboral, de salut i en tot el seu desenvolupament.

Tot i que el govern de Nepal ha declarat fa una dècada il·legal el chhaupadi, la pràctica està molt instaurada en allò social-normatiu. L'objectiu d'organitzacions de base, entre elles be artsy, és apoderar les noies de l'oest remot de Nepal a través de l'educació comunitària en MHM, i facilitant copes menstruals (Ruby Cup és donant de copes, a més de donacions econòmiques particulars i altres suports) i kits d'higiene. Aquest apropament està pensat per reduir l'absentisme escolar, aportar auto-confiança a les noies i reduir la prevalença i impacte negatiu del chhaupadi incrementant el coneixement de les qüestions de la menstruació a les comunitats.

És important que a dies d'avui hi hagi llum sobre organitzacions que fan possible l'enfortiment de dones i noies a través de l'educació en MHM, i també apuntar que falta molt per acomplir. És amb suport global i sensibilització, juntament amb el compromís d'organitzacions de base locals que vindrà un canvi real que porti benefici a noies i dones de tot el planeta.

(Publicat a xarxanet, 8/5/2018, amb un altre format) Es pot parlar de pobles indígenes no contactats amenaçats al segle XXI? Wagner Moura (Escobar a Narcos) i Gillian Anderson (Scully a Expediente X), amb Survival International, afirmen que sí.

I que necessiten ajuda per conservar terres, cultura, tradicions, llengües, el que podria ser oficialment patrimoni de la humanitat si aquests pobles s'hi posessin, és el que es vol posar de manifest des de Survival Internacional, amb una nova campanya de sensibilització per la qual demana suport de voluntaris i de donants: “Deixeu-los viure”.

Survival Internacional es dedica a la defensa de pobles indígenes des de 1969, a partir de l'aparició en alguns mitjans de notícies sobre el genocidi de llavors de tribus amazòniques. L'organització parla ara d'uns 100 grups humans aïllats encara sense contacte, o poc contactats, al segle XXI, amb les societats majoritàries. Survival es defineix en termes de diversitat humana, d'heterogènia, i de drets humans a preservar.

Treballa per la defensa de comunitats brasileres, índies i asiàtiques, de Paraguai, d'Àfrica central, i així de fins 60 països, i estima que sobre 150 milions d'indígenes amenaçats, que tot i que “el dret internacional reconeix la seva propietat territorial” -explica Survival-, són els que viuen en perill de desaparèixer.


En una nova campanya, Survival International compta amb l'actriu i l'actor per donar a conèixer la situació d'aquests pobles i la tasca 
que cal realitzar per preservar, si hom considera, els drets i la riquesa cultural que aquests grups representen.
Sovint amenaçats per l'espoli a tota costa, per l'explotació de recursos naturals sense miraments a la que malauradament ja estem acostumats. Survival explica que aquests grups, ètnies, pobles, cultures, ajuden a preservar la diversitat biològica dels seus entorns naturals pel coneixement que tenen, la diversitat cultural -necessiten suport en aquest ítem-, i l'ús sostenible dels recursos, assetjats. I el seu sistema immunològic està preparat per fer front a algunes malalties, però no per fer-ho a algunes malalties de la societat majoritària.


En aquesta campanya, Survival ha demanat suport per rebre per correu postal i distribuir tríptics de sensibilització en entitats, centres cívics, biblioteques, comerços, oficines, en espais on es pugui donar a conèixer la seva tasca per augmentar-ne el suport. Podeu imprimir el pòster per penjar-lo en llocs públics i/o privats des d'aquest enllaç.

I hi ha més formes de col·laborar.