Una pàgina més

One more site

Avui:

I més...

SearchTitular notícies
[Publicat a xarxanet, 26/02/2018] Es coneix el potencial terapèutic del cànem, però la seva regulació i facilitat d'accés va molt endarrerida respecte a altres països.

Membres de l'associació Unió de Pacients per la Regularització del Cànnabis (UPRC) es reuneixen periòdicament a la seu barcelonina de l’ICEERS, que dona suport a l'entitat. “La regulació és necessària no només per les evidències científiques que mostren, per diferents dolences, els beneficis de principis actius cannàbics, sinó que també pot millorar l'accés, el control farmacèutic d'aquests principis, i la investigació”, explica Claudia Zangolini, de la junta de l'UPRC.
Presentació UPRC
Malgrat les evidències, Oscar Parés, membre de ICEERS, International Center for Ethnobotanical Education, Research and Service, diu que “no hi ha un programa d'accés al cànem medicinal. L'únic medicament dins del sistema de salut és Sativex, molt car i que s'usa sobre tot en esclerosi múltiple”. L’ICEERS (International Center for Ethnobotanical Education Research and Service), a més de dedicar-se al cànnabis d'ús medicinal és una organització  internacional que es dedica a la investigació botànica i ofereix informació sobre plantes psicoactives com l’iboga i l’ayahuasca.

A la pregunta sobre en quin moment es troba aquesta regulació al nostre país (un dels temes que més treballa UPRC, en comparació amb altres, Oscar Parés diu “bàsicament molt malament”. Ens remet al mapa sobre la situació de la legalització en altres punts del planeta, de CannabMed. Canadà, 35 estats als EU, Suïssa, i des del passat octubre Itàlia, han avançat molt més en regularització del cànem medicinal.

Aquest avenç s'ha degut en bona part a l'activitat d'associacions d'usuaris, a més de col·lectius de professionals de salut i investigadors. “El juny 2017 el Parlament de Catalunya va regular les associacions de consumidors de cànnabis (quan parlem de “clubs”), el Tribunal Constitucional va il·legalitzar aquesta regulació el desembre 2017, i actualment hi ha al Congrés, al final de la llista de subcomissions, una iniciativa per a una regularització estatal, i tot indica que va per llarg”. Afegeix: “la realitat política i la realitat social van per camins molt diferents, enlloc de multar i de vincular aquest tema amb seguretat ciutadana, s'han de trobar noves altres vies”.

Sobre clubs cannàbics, Claudia Zangolini ens diu que només alguns tenen un servei mèdic homologat i faciliten productes medicinals. Consumeix un preparat sublingual per ajudar a pal·liar el dolor que pateix arran de múltiples traumatismes en ser atropellada en un accident, en un semàfor del qual es troba molt recuperada. “Per mi que no fumo, anar a un club cannàbic, no és gaire plaent. Aquí s'ha donat bastanta legalitat als clubs, que em sembla bé, pel costat lúdic, però som a la cua d'Europa en la qüestió del cànnabis terapèutic. Hi ha clubs que tenen un metge, que et pot visitar fora, però són molt pocs”. “Pels dolors, el cànnabis serveix, com els opiacis, com la morfina en alguns casos, o com el tramadol. M’ha ajudat a recuperar-me. Fa 2 anys que vaig patir l’accident i he passat molts dolors i estrès. El prenc sobretot en gotes sublinguals, però també he usat preparats tòpics. Mai no el fumo”. Sobre la dicotomia entre ús lúdic i ús terapèutic, diu “conec l'ús lúdic de la marihuana, és cert que pot ajudar a tranquil·litzar, al benestar. Depèn de l'ús que cadascú en faci, sempre i quan es faci amb supervisió sanitària, perquè no totes les persones responen igual”, explica.

Zangolini apunta que hi ha bons recursos per tenir aquesta supervisió mèdica. L'associació de pacients UPRC no presta aquest servei, -“és clar, no som doctors, volem ser un pont”- però pot assessorar per tenir-lo. Hi ha preparats sublinguals, vaporitzats, orals, tòpics; a l'associació també es coneix per experiència la indústria del sector, i les garanties de producció.

La investigació acadèmica i clínica existent, a més de per pal·liar el dolor, l'àmbit més conegut, i pel tractament addicional de l'esclerosi múltiple, també apunta a l'ús dels principis actius cannàbics en neuroprotecció, en Alhzeimer, Parkinson, i en el tractament de l'epilèpsia.

UPRC ha participat amb un estand a la fira Spannabis, per donar a conèixer l'associació, on també la Claudia Zangolini, i la Fundació ICEERS, han participat amb ponències a les World Cànnabis Conferences - International Cànnabis Forum que han tingut lloc de forma simultània.
 Part del lot de productes cannàbics sortejat a Spannabis 2018, a benefici de la UPRC @PacientesCanna.

Fotos: ICEERS, Carlos Bohórquez @ni140ni300, Josep V. Marín

[Noam Chomsky, Ignacio Ramonet, y bastantes otros, se puede descargar el prólogo]  (...) Este libro analiza el origen histórico y la tradición _losó_ca de estas nuevas opciones políticas(...).

Bona part de les exposicions Àsia 2014-2016 i SPECIAL, de Clara Go (Creativity Photo Project) - be artsy org es mostra de nou, ara al Greenage Club de Barcelona els propers 2 mesos


La venda de les fotografies es destina al projecte que be artsy està fent a Nepal. Alguns sabeu que el projecte es centra en pal·liar les conseqüències del Chhaupadi, que a Nepal encara es practica, pel qual les dones i les noies són fortament discriminades quan tenen la menstruació. Be artsy en parla a partir de tallers de fotografia participativa i d’educació en higiene sexual (ús de la copa menstrual, implicació de la comunitat en les millores, i sobretot de les nenes i dones).En aquesta ocasió l’associació Greenage mostra les exposicions al seu club. Amb l’entrada de €10 aportes 5 a be artsy i ets soci durant un any de Greenage, club de fumadors i no fumadors, pagant la meitat de la quota anual habitual.


Fotografías artísticas para el cambio social: Special y Asia
Hasta finales de mayo, esta doble exposición fotográfica - la primera ofreciendo paisajes y momentos sublimes de Asia, la otra retratando personas que se cruzaron con las fotógrafas de Be artsy, a lo largo de su camino por diversos países asiáticos-, se expone en Greenage, que da visibilidad a estas fotografías artísticas y participa en un proyecto social. 

El importe completo de todas y cada una de estas fotos (en venta en el club y en la página de Be artsy) se destinará a un programa educativo para mujeres y niñas en Nepal. Puedes recorrer esta ruta fotográfica a través de las maravillas de India, Thailandia, Myanmar, Nepal y otros lugares de Asia en Greenage. Más información en este enlace (Facebook).

Recull de premsa – què diuen de beartsy org
Dilluns 16 Gener 2017 - 22:18

Ser part del projecte Rato Baltin no costa molt
Dimarts 27 Desembre 2016 - 18:59
Tallers a NepalAnimeu-vos! Podeu ser part d’aquest projecte a partir de 5 €. Us expliquem tres passos. És una bona oferta! Us informarem puntualment via xarxes i web de la marxa de la iniciativa, que tendrà un punt d’inflexió a partir de febrer 2017, a l’oest de Nepal.

Amb tallers de fotografia participativa i d’educació en higiene menstrual per a sobretot noies però també amb voluntat d’incidir en tota la comunitat, a localitats d’aquesta zona on, ja he explicat aquí, existeix el Chhapaudi, una tradició d’origen hindú ara no permesa a Nepal, per la qual dones i nenes són separades de la comunitat mentre tenen el període, sense condicions higièniques bàsiques. I amb les conseqüències que tot plegat comporta.

I es fa amb la col·laboració imprescindible d’agents locals, mestres, infermeres i activistes.
 
Mireu el vídeo: 
 

El projecte explicat de primera mà:

 
 
Fes la teva aportació aquí! I/o difon el proyecte Rato Baltin (galleda vermella). També podeu ser voluntaris de beartsy org, ser socis, o comprar art solidari: info@beartsy.org Gallega vermella